Hány órát alszunk valójában?

A SomnoCenter Alvászavar Központok alvás magazinjából mindent megtudhat az alvásról. Írásaink szerzői az alvásgyógyítás legkiválóbb hazai szakemberei. Magazinunk cikkei azonban nem helyettesítik a szakorvosi konzultációt. Kérdéseivel forduljon alvásszakértőinkhez!

Az alvó ember gyakorlatilag nem képes objektívan megítélni sem az alvással töltött idő mennyiségét, sem a minőségét. Ezekre a kérdésekre csak a műszeres alvásdiagnosztikai vizsgálat tud megbízható választ adni. Az alvásközpontokban végzett, egyéjszakás alvásvizsgálatok segítségével az alvásszakértő orvosok az alvással töltött idő meghatározásán túl, az alvás-ébrenlét ritmusát és az alvás minőségét is vizsgálják.

A legösszetettebb alvásvizsgálatot lehetővé tevő műszer, a poliszomnográf emellett olyan teljes körű alvásvizsgálatot tesz lehetővé, amelynek segítségével minden alvás közbeni életfolyamat megfigyelhető. A vizsgálatot végző szakorvos így minden részletre kiterjedő adatok birtokában tudja feltárni az alvást érintő rendellenességeket és azok okait.

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel