Alvászavar teszt egy percben

Az alvászavarok diagnosztizálása és kezelése során több alkalommal is találkozunk Pácienseinkkel, akikkel kiemelten fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartást, hiszen így tudunk a lehető legrövidebb időn belül fényt deríteni a lehetséges alvásbetegségekre és kialakítani a személyre szabott terápiát.

Első szakorvosi konzultáció és állapotfelmérés

Az alvászavarok okainak feltárása a szakorvosi konzultációval kezdődik. Itt alvásszakértő orvosunk megismeri az alvását és az ébrenlétét érintő panaszait, továbbá az általános egészségi állapotát. Az adatok ismeretében teszünk javaslatot a szükséges alvásvizsgálatra. A személyre szabott terápia érdekében előfordul, hogy több alvásvizsgálatra is szükség lehet.

Bővebben

Műszeres szakorvosi kiértékelés és terápiás javaslat készítése

Egy átlagos alvásvizsgálat során, megközelítőleg 1000 nyomtatott oldalnak megfelelő mennyiségű különféle adatot gyűjtünk össze alvásáról, és szervezete alvás közbeni élettani folyamatairól. A rögzített adatokat szakorvosunk elemzi és értékeli. Alvásszakértőnk a kapott eredmények ismeretében megállapítja, hogy melyik alvászavar áll a tünetek mögött, majd javaslatot tesz a megfelelő terápiára. Hogy Ön a diagnózist követő legrövidebb időn belül visszakaphassa az egészséges, pihentető alvás élményét.

Az alvászavarok túlnyomó többsége eredményesen kezelhető gyógyszerrel, pszichoterápiával, gyógyászati segédeszközök használatával (CPAP, BiPAP) és fényterápiával.

Gyógyszerfelírás gondozott beteg számára

Korábban gondozásba vett betegeink számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy a folyamatos gyógyszerrel való ellátás érdekében – előzetes időpont egyeztetést követően – szakorvosainkhoz fordulhassanak.

Kontroll vizsgálatok, gondozás

A tartós kezelést igénylő alvászavarok esetében folyamatosan nyomon követjük, hogy a szervezete hogyan reagál az alkalmazott terápiára. Ilyenkor további műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a kezelés hatékonyságát. Kontroll vizsgálataink keretében a légsínterápiás készülék beállításait is rendszeresen ellenőrizzük, hogy az mindig az Önnek leginkább megfelelő nyomást biztosítsa.