Alvászavar teszt egy percben

Sokakkal előfordul, hogy nem tudnak eleget vagy elég jól aludni. A nem pihentető alvás hátterében számos betegség, élethelyzet, munkakörülmény állhat.

Azonban ha valaki látszólag minden ok nélkül 30 napig vagy azon túl napközben folyamatosan álmos, fáradt, ingerlékeny, csökkent a teljesítménye, éjszaka nehezen tud elaludni vagy túl korán ébred, alvászavarra is gyanakodni kell. Az alvászavarok hátterében gyakran állnak nem megfelelő alvási szokások.

Az alvási szokásokat legkönnyebben egy alvásnapló segítségével lehet feltérképezni, ami tartalmazza az alvást és az ébredést érintő legfontosabb információkat. Az alvásszakértő orvos az alvásnapló adatainak elemzésével tudja megállapítani, hogy okozhatják-e alvászavarok a kellemetlen tüneteket.

A kitöltött alvásnaplót hozza magával az első szakorvosi konzultációra!

Az alvásnapló kitöltése könnyű és egyszerű, hiszen a naplóhoz tartozó útmutatónak megfelelően kell jelölni a magadott naphoz tartozó eseményeket. Vagyis: a lefekvés előtt, illetve az alvás alatt történteket, az alvással töltött órák számát, az éjszakai ébredéseket, a felkelés idejét és körülményeit.

Az alvásnaplót minimum 2 hétig, de inkább 21 napig kell vezetni annak érdekében, hogy a lehető legrészletesebben feltérképezze az alvási szokásokat.

A SomnoCenter alvásszakértői által összeállított alvásnaplóval most Ön is nyomon követheti alvási szokásait!

Hogyan juthatok hozzá az alvásnaplóhoz

Iratkozzon fel hírlevelünkre! A feliratkozást megerősítő viszaigazoló E-mailben megküldjük az alvásnapló letöltési linkjét.