Szűrővizsgálatainkkal az egészségügy számos területén tevékenykedő szakorvos gyógyító munkáját is támogatjuk. Kihelyezett speciális vizsgálatainkkal a betegségek mögött meghúzódó leggyakoribb alvászavarokat tudjuk kiszűrni. A szűrés eredményének ismeretében pedig javaslatot teszünk a személyre szabott terápiára.

Hogyan szűrjük az alvászavarokat?

A szakmai együttműködő partnereink közreműködésével végzett szűrővizsgálat eszköze a respiratórikus pulzoximéter. A csuklóra erősíthető, karórához hasonló eszközzel megfigyelhetők az alvás alatti véroxigén szint és pulzusváltozások, továbbá az alvásfüggő légzészavarok jelenlétére utaló rendellenes légzési események. A készülék által rögzített adatokat a SomnoCenter szakorvosai kiértékelik, és a kapott eredmények függvényében szakorvos partnereinkkel közösen teszünk javaslatot a páciens kezelésére.

pulzoximeter_korbevagas

Ha a szűrővizsgálat eredményei más típusú , illetve teljes körű alvásdiagnosztikai vizsgálat elvégzését teszik szükségessé, azt a terápiás kezeléssel együtt az alvászavar központjainkban végezzük.

Milyen esetekben ajánljuk a szűrővizsgálatot?

[collapsibles]

A szűrővizsgálatok elvégzését számos már kialakult betegség okainak feltárásához ajánljuk. Így magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, Parkinson-kór, éjszakai pánikrohamok, túlsúly esetén, infarktust, stroke-ot követően.

Az alvászavarokat számos jellegzetes nappali és éjszakai tünet kíséri. Ezek megléte esetén is javasoljuk a speciális szűrővizsgálatot.

Nappali tünetek: fáradtság, aluszékonyság, kialvatlanság, reggeli fejfájás, figyelem és koncentrációzavar, libidó és erekciózavar, magas vérnyomás, súlygyarapodás.

Alvás alatti, éjszakai tünetek: hangos horkolás, légzéskimaradás, szájszárazság, tarkótáji és felsőtest izzadás, sűrű vizelési inger, el- és átalvási nehézségek.

Fül-orr-gégészeti műtéti beavatkozások előtt: Uvulopalatopharyngoplastica (UPPP), Lézeres uvulopalatoplastica (LAUP), Rádiófrekvenciás uvulopalatoplastica (SRUP).

[/collapsibles]

A szűrővizsgálatokkal kapcsolatban keresse munkatársainkat elérhetőségeinken.