Aktuális

Fül-orr-gégészeti szakrendelés a SomnoCenterben!

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

A pihentető alvást megzavaró, sok esetben ellehetetlenítő horkolás hátterében egyaránt állhatnak alvászavarok és fül-orr-gégészeti rendellenességek.  A kiváltó okok megállapítása csak akkor lehet teljes körű, ha a felső légúti elváltozások endoszkópos vizsgálatát poliszomnográfiás alvásvizsgálat is kiegészíti, amellyel egyértelműen kideríthető, hogy a légút szűkületét a légutak elváltozása vagy a horkolás hátterében igen gyakran álló alvásbetegség, az alvási apnoe szindróma okozza-e.

Amennyiben a horkolást alvási apnoe okozza, a betegség súlyossági fokától függően CPAP vagy BiPAP terápiát javasolunk.

Poliszomnograffal vegzett legsinterapia beallitasa_3_1

 

Jóindulatú horkolás esetén a felső légutak anatómiai eltérése, szűkülete vagy megbetegedése okozza a zavaró hangjelenséget. Ebben az esetben – alvás alatti endoszkópiás vizsgálat után – műtéti vagy eszközös beavatkozások jelenthetnek megoldást.

Ful_orr_gegeszet_2_rgb

 

A  legkorszerűbb és legkisebb beavatkozással járó horkolásgátló műtéteket általában radiofrekvenciás eszközzel végezzük, de a műtéti beavatkozás mértéke és típusa természetesen függ az elváltozás helyétől, jellemzőitől. Ez alvás alatti endoszkópos vizsgálat után, egyéni konzultáció során derül ki.

Figyelmébe ajánljuk még: Miért fontos az alvás alatti fül-orr-gégészeti endoszkópos vizsgálat a horkolásgátló műtétek előtt?

A European Rhinologic Society által elfogadott szakmai ajánlás szerint minden horkolásgátló műtéti beavatkozás előtt poliszomnográfiás és alvás alatti endoszkópiás vizsgálat elvégzése szükséges.

Figyelmébe ajánljuk még: Miért fontos a poliszomnográfiás vizsgálat a horkolásgátló műtétek előtt és után?

A SomnoCenter Budapest Alvászavar Központban a horkolás kiváltó okának megállapításához szükséges valamennyi műszeres vizsgálat a rendelkezésünkre áll.

Alvásfüggő légzészavarokkal, horkolással kapcsolatos fül-orr-gégészeti kivizsgálással, horkolásgátló műtéti beavatkozásokat alátámasztó műszeres diagnosztikai vizsgálatokkal várjuk kedves betegeinket a budapesti alvászavar központunkban.

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel