Mit nevezünk obstruktív alvási apnoé szindrómának?

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

Amikor a garat az alvás alatt ismétlődően elzáródik, és az alvó 10 másodpercet meghaladó ideig nem kap levegőt, obstruktív alvási apnoé szindrómáról (OSAS) beszélünk. Bár ilyenkor is megfigyelhetők légzőmozgások, az alvó mégsem kap levegőt, aminek következtében a vér oxigénszintje kóros mértékben lecsökken.

Legjellegzetesebb tünetei a hangos, horkantásokkal tarkított horkolás, a gyakori éjszakai vizelés, a reggeli fejfájás, kiszáradt száj az ébredéskor, valamint a nappali fáradtság és az aluszékonyság.

Az alvási apnoé jelentősen fokozza a szív- és érrendszeri, továbbá az agyi érbetegségek kialakulásának kockázatát. Az oxigénhiány következtében a betegséget gyakran kísérik szívritmuszavarok, súlyosabb esetben szívinfarktus és agyi infarktus (stroke)

Figyelmébe ajánljuk még: CPAP – Az alvási apnoé leghatékonyabb terápiája

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel