AlvászavarokHáromból egy ember biztos, hogy érintett

Az alvászavarok tünetek alapján felismerhetőek

Az alvászavarokat a nappali és az éjszakai tünetekből lehet felismerni.

Ismerje meg a tüneteket
Az alvászavarokat ma már a népbetegségek közé sorolják, hiszen minden harmadik embert érintik. Az alvászavarok az egészség és az életminőség jelentős romlása mellett közúti vagy munkahelyi balesettel, magas vérnyomással, 2-es típusú cukorbetegséggel, éjszakai szívinfarktussal és stroke-kal járhatnak.
 • A leggyakoribb alvászavar Inszomnia

  Az inszomnia, ismertebb nevén az álmatlanság, a leggyakrabban előforduló alvászavar: minden harmadik embert érinti. Ha hosszabb ideig fennáll, károsítja a szervezet regenerálódását és fokozza a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri és a pszichiátriai betegségek kialakulásának kockázatát.

 • Alvás és ébrenlét között Paraszomniák

  Alvajárás, alva evés, fogcsikorgatás – csak néhány, az alvást megzavaró, számos oda nem illő jelenség közül, melyek legtöbbje ártalmatlan és kinőhető, ám súlyosabb esetben jelentősen ronthatja az életminőséget

 • Amikor a biológiai óra nem jól jár Cirkadián ritmuszavarok

  Azokat a 24 órás életritmusokat, amelyek szabályozzák az alvás-ébrenlét periódusait, a hormonális rendszer működését, a testhőmérsékletet, a sejtek megújulását és számos egyéb életfolyamatot, cirkadián ritmusnak – vagy biológiai órának – nevezzük. Ha a biológiai óra működése huzamosabb ideig eltér a szervezet számára ideálistól, cirkadián ritmuszavarról beszélünk.

 • Súlyos sérülésekkel járhat Alvajárás

  Az alvajárás olyan alvás közben előforduló rendellenes állapot, melynek során az alvó az éberségre jellemző cselekedeteket hajt végre: felül az ágyában, felkel, de akár eszik, iszik és autót is vezet úgy, hogy erről mit sem tud.

 • Biztos, hogy a korral járnak? Időskori alvászavarok

  A 65 év felettiek több mint felét gyötrik alvásproblémák. A leggyakoribb panasz az álmatlanság, melyre az alvás időtartamának megrövidülése és a korai felébredés jellemző, és amelyet nappali fáradtság, aluszékonyság, hangulat- és memóriazavar követ.

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter