Általános alvásvizsgálatJelentkezzen konzultációra és állapotfelmérésre

Az alvászavarok okainak feltárása az első szakorvosi konzultációval kezdődik. Szakorvosunk ez alapján fogja kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb műszeres éjszakai vizsgálatot. Jelentkezzen most!

 • Alvásvizsgálatok csúcsminőségű műszerekkel
 • Alvásszakértő orvosok
 • Feltárjuk alvásának teljes szerkezetét
 • Tapasztalt szakasszisztensek
 • Jól felszerelt, kényelmes vizsgálati szobák

Időpontfoglalás

Válasszon orvost és foglaljon konzultációs időpontot közvetlenül regisztrációs rendszerünkön keresztül!

Az "Időpontfoglalás indítása" gombra kattintva átirányítjuk a Medicall időpontfogaló felületére. Regisztráció szükséges. Adatai biztonságban vannak

Online jelentkezés

A jelentkezéshez töltse ki az alábbi űrlapot. A megadott elérhetőségein szakasszisztensünk felveszi Önnel a kapcsolatot tájékoztatás és időpontegyeztetés céljából.

Személyes adatok
Válasszon központot

Ismerje meg a részleteket!Általános alvásvizsgálat


Alvásszakértő orvosunk az első konzultáció során kikérdezi az alvását-ébrenlétét érintő panaszairól és az általános egészségi állapotáról. Mindezek ismeretében javaslatot tesz a szükséges alvásvizsgálatra. A személyre szabott terápia érdekében gyakran több alvásvizsgálatra is szükség lehet.

Milyen esetekben javasolt a szakorvosi konzultáció?

Ha nappal annak ellenére folyamatosan fáradtnak, kialvatlannak, dekoncentráltnak, ingerültnek érzi magát, hogy átaludta az éjszakát, és ezek a tünetek 30 napig vagy annál tovább fennállnak, alvása nagy valószínűséggel zavart szenved. Ez már kóros jelenség, amivel minden esetben alvásszakértő orvoshoz kell fordulni.

Mi történik az első alkalommal?

Miután telefonon vagy e-mail-ben előzetesen bejelentkezett a konzultációra, itt találkozik első alkalommal alvásszakértő orvosunkkal. Az általában félórás megbeszélésen szakorvosunk részletesen kikérdezi az alvás közben, illetve a nappal észlelt tüneteiről, egészségi állapotáról (vérnyomásáról, ismert betegségeiről, egyéb egészségügyi kórtörténetéről) és az életmódjáról.

Az adatok ismeretében teszünk javaslatot a szükséges műszeres alvásvizsgálatra. A személyre szabott terápia érdekében gyakorta előfordul, hogy több alvásvizsgálatra is szükség lehet.

Egy átlagos alvásvizsgálat során megközelítőleg 1000 nyomtatott oldalnak megfelelő mennyiségű különféle adatot gyűjtünk össze alvásáról és szervezete alvás közbeni élettani folyamatairól.

Éjszakai műszeres vizsgálat menete

Az éjszakai alvásvizsgálat az esti órákban, előzetesen egyeztetett időpontban veszi kezdetét.

 1. Szakasszisztensünk ekkor bekíséri Önt az egyágyas szobába, ahol az éjszakát tölti, majd részletesen ismerteti a vizsgálat folyamatát.
 2. Miután Ön hálóruhába öltözött, asszisztensünk felhelyezi az alvását vizsgáló műszer érzékelőit, melyek segítségével éjszaka nyomon követjük alvásának minőségét, mennyiségét, és megfigyeljük szervezete valamennyi alvás közbeni élettani folyamatát.
 3. Az érzékelők kisméretűek, ezért nem zavarják sem az elalvásban, sem az alvás közbeni testhelyzet-váltásban. Az elektródák felszerelése körülbelül 40 percet vesz igénybe, így az alvásvizsgálattal kapcsolatos, időközben felmerült kérdéseit ekkor is felteheti.
 4. Asszisztensünk egy külön szobában, ébren kíséri végig alvását az éjszaka folyamán, így Ön teljes biztonságban érezheti magát.
 5. A vizsgálat a reggeli ébredésig tart. Ekkor levesszük az érzékelőket, Ön pedig az otthon megszokott módon készülhet fel napközbeni tevékenységeire.
 6. Mielőtt távozna, megkínáljuk egy csésze kávéval vagy teával, és néhány falat reggelivel, hogy a nálunk töltött éjszakát követően, a napja a lehető legjobban induljon!

Tekintse meg alvószobáinkat

 • Standard szoba
 • A VIP lakosztály hálója és fürdőszobája
 • Prémium szoba
 • Éjszaki asszisztensi pult a folyosón
 • VIP fürdőszba

Az éjszakai alvásvizsgálat során rögzített adatokat szakorvosunk elemzi és értékeli. Alvásszakértőnk a kapott eredmények ismeretében megállapítja, hogy milyen okok állnak az alvászavar mögött, s javaslatot tesz a megfelelő terápiára.

Az alvászavarok kezelésében ma már számos hatékony megoldás áll a páciensek és a szakorvosok rendelkezésére. A rövid, átmeneti alvászavarok esetén a fényterápia vagy az alapvető alváshigiénés szabályok szigorú betartása is segíthet.

Az alászavarok túlnyomó többsége eredményesen kezelhető gyógyszerrel, pszichoterápiával, gyógyászati segédeszközök (CPAP, BiPAP) használatával és fényterápiával, továbbá ezek kombinációjával.

Kontroll vizsgálatok, gondozás

A tartós kezelést igénylő alvászavarok esetében folyamatosan nyomon követjük, hogy a szervezete hogyan reagál az alkalmazott terápiára. Ilyenkor további műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a kezelés hatékonyságát. Kontroll vizsgálataink keretében a légsínterápiás készülék beállításait is rendszeresen ellenőrizzük, hogy az mindig az Önnek leginkább megfelelő nyomást biztosítsa

Szolgáltatások díjszabása

Központunk áraiból

Budapest Első szakorvosi konzultáció
30 000 Ft
Szeged Első szakorvosi konzultáció
18 000 Ft
Műszeres alvásvizsgálatok
105 000
Ft-tól
Alvásvizsgálat premium alvószobában
125 000
Ft-tól
Konzultációs alkalom
30 000 Ft
Otthoni alvásvizsgálatok
45 000
Ft-tól

Gyakori kérdések

 • Az első konzultációt követően minden esetben szükséges a műszeres vizsgálat?

  Noha az állapotfelmérés az esetek legnagyobb többségében a műszeres vizsgálat szükségességét eredményezi, előfordul, hogy a panaszok és a kapott információk birtokában szakorvosunk nem a műszeres vizsgálatot, hanem életmódváltást, speciális alvásjavító módszereket vagy további, egyéb szakorvosi vizsgálatot javasol.

 • Abban az esetben is kérhetek műszeres alvásvizsgálatot, ha azt a szakorvos nem javasolja?

  Amennyiben úgy érzi, hogy függetlenül a szakorvosi javaslattól, csupán egy vagy több műszeres alvásvizsgálat nyugtatná meg, azt alvásszakértőnktől az első konzultáción kérheti.

 • Hogyan tudok elaludni idegen környezetben, műszerekkel a testemen?

  A páciensek többsége könnyedén alszik el, hiszen alvásközpontjaink vizsgálószobái a szállodai szobákhoz hasonló kényelmet nyújtanak. Ha mégis nehézségekkel járna az elalvás, gyógyszeres segítséget tudunk nyújtani.

 • Hogyan tudok éjszaka kimenni a mosdóba, testemen az érzékelőkkel?

  Ha az éjszaka során szüksége van a mosdóra vagy bármilyen egyéb ok miatt (pl. szorosabb a pánt) szeretne asszisztensünkhöz fordulni, az ágy mellett található nővérhívó csengővel ezt megteheti. Mivel valamennyi érzékelő egyetlen dobozkába csatlakozik, az egy mozdulattal eltávolítható, így Ön máris felkelhet. A vizsgálatot ugyanilyen egyszerűen tudjuk folytatni.

 • Hogyan vegyem be a megszokott gyógyszereimet?

  Szakorvosunkkal történt egyeztetést követően, a rendszeresen szedett gyógyszereit szokás szerint vegye be. Ha altatóval alszik, azt csak az érzékelők felszerelése után ajánlott bevenni.

 • Mit tegyek, ha a vizsgálat befejezése előtt felébredek?

  Ha a vizsgálat befejezése előtt felébredt, és szeretne felkelni, az ágy mellett található nővérhívó csengő megnyomásával tudja ezt jelezni asszisztensünknek. Kérjük, hogy az ágyban fekve várja meg, amíg asszisztensünk válaszol a hívásra, majd leszereli az érzékelőket.

 • Mit tegyek, ha másnap reggel időre kell mennem?

  Ha a vizsgálat másnapján kötelezettsége van (pl. megadott időre kell beérnie a munkahelyére), tájékoztassa erről asszisztensünket, aki a reggeli ébresztést ennek megfelelően időzíti.

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter