Az alvászavarok okait alvászavar központjainkban, vagy a beteg otthonában végzett műszeres vizsgálattal tudjuk feltárni. A SomnoCenter Alvászavar Központokban az alvászavarok vizsgálatához szükséges valamennyi műszer a rendelkezésünkre áll, melyekkel célzottan tudjuk vizsgálni a ma ismert valamennyi alvászavart. Az alkalmazott műszereknek köszönhetően az alvásvizsgálatok nem járnak kellemetlenséggel.

Konzultációk és beteg gondozás Terápiás javaslat, gyógyszerfelírás és kontroll vizsgálatok

Az alvászavarok diagnosztizálása és kezelése során több alkalommal is találkozunk Pácienseinkkel, akikkel kiemelten fontosnak tartjuk a személyes kapcsolattartást, hiszen így tudunk a lehető legrövidebb időn belül fényt deríteni a lehetséges alvásbetegségekre és kialakítani a személyre szabott terápiát.

Részletek

Poliszomnográfiás alvásvizsgálatok A legösszetettebb alvásvizsgálatok

A poliszomnográfiás vizsgálat a legösszetettebb alvásvizsgálat, amely a lehető legteljesebb képet nyújtja az alvás alatti rendellenességek és azok lehetséges okainak feltárásához. A poliszomnográfiás vizsgálat amellett, hogy megmutatja az alvás minőségét és mennyiségét, lehetővé teszi valamennyi alvás közbeni élettani folyamat megfigyelését is.

Részletek

Légsínterápia-beállítás CPAP, BiPAP titrálás

A légsínterápia során a légutakat egy a lélegeztető készülékhez hasonló eszköz, az úgynevezett CPAP készülék akkorára nyitja, hogy a garatizomzat alvás közben ne tudjon elzáródni. Így megszűnik a horkolás, az éjszakai légzéskimaradások, normalizálódik a véroxigénszint, létrejön a pihentető, mélyalvás.

Részletek

Többszörös alváslatencia-teszt Az aluszékonyság vizsgálata

Az alváslatencia teszttel az aluszékonyságot vizsgáljuk, azaz, hogy a beteg napközben, egy az alváshoz ideális környezetben képes-e elaludni, s ha igen, mennyi idő alatt alszik el. A vizsgálat azt is megmutatja, hogy az alvással töltött idő alatt hogyan váltakoznak a felszínesebb alvás (REM) és a mélyebb alvás (non-REM) fázisai.

Részletek

Ébrenmaradási képesség teszt Az éberség vizsgálata

Az ébrenmaradási képesség teszttel az éberséget vizsgáljuk, azaz, hogy a beteg egy végigaludt éjszakát követően, napközben egy az alváshoz ideális környezetben mennyi ideig képes ébren maradni.

Részletek

Poligráfiás alvásvizsgálat Kóros légzés-, keringés- és mozgásmintázatok azonosítása

A poligráfiás vizsgálattal az egyes betegségekre jellemző kóros légzés-, keringés-, és mozgásmintázatok mennyiségi és minőségi jellemzőit vizsgáljuk. Segítségével meg tudjuk határozni az alvás alatti oxigénszint esések és a légzéskimaradások számát, az úgynevezett apnoe index-et. Ez a vizsgálat teszi lehetővé a horkolás és a kóros horkolás azonosítását és elkülönítését is.

Részletek

Aktigráfiás vizsgálat Az alvás közbeni mozgás megfigyelése

Az aktigráfiás vizsgálattal az alvó személy végtagjainak mozgását figyeljük meg. Segítségével, az alvásnapló kiegészítéseként elkülönítjük a beteg nyugalmi és aktív időszakát. Így vizsgálva az alvás-ébrenlét ciklusok közbeni általános aktivitást.

Részletek

Respiratórikus pulzoximéteres vizsgálat Szűrővizsgálat jogosítványhoz

A respiratórikus pulzoximéteres vizsgálattal elsősorban az alvásfüggő légzészavarokat tudjuk megállapítani. Segítségével az alvó véroxigénszintjének és szívritmusának megfigyelésén túl a be- és kilélegzett levegő áramlását is figyelemmel tudjuk követni.

Részletek