Dr. Batta Barbara Ph.D. pszichológus, neuropszichológus jelölt, CBT konzultáns jelölt

A SomnoCenter pszichológusa, neuropszichológus jelölt, CBT konzultáns jelölt.

Hitvallása:

„Az alvászavarok pszichológiai kezelése komplex szemléletet követel, amely csak a kezelő és a segítséget kérő közötti bizalmi viszonyon keresztül valósulhat meg. A konzultációk során ennek a bizalmi viszonynak a kiépítésére helyezem elsősorban a hangsúlyt.”

Bizalommal fordulhat hozzá, ha alvászavarral küzd, ha alvásproblémája mögött pszichés nehézségeket sejt, ha nappal kognitív – figyelem, koncentráció, emlékezet, gondolkodás – nehézségeket tapasztal, ha relaxációs technikákat szeretne elsajátítani, gyakorolni segítséggel.

Batta Barbara szakértőnket keresse az alábbi problémáival:

 • insomnia
 • parasomnia
 • hangulatzavarok viselkedés- és kognitív terápiája
 • relaxációs gyakorlatok elsajátítása
 • elhúzódó alvászavarok kapcsán felmerülő kognitív zavarok szűrővizsgálata

2006-ban szerzett diplomát az ELTE pszichológia szakán, doktori fokozatát a Pécsi Egyetem kognitív pszichológia programján nyerte el. Neuropszichológiai tanulmányait a Semmelweis Egyetemen, kognitív- és viselkedésterápiás tanulmányait a Viselkedés- és Kognitív Terápiás Egyesületnél végzi.

Korábban a Kék Pont Drogkonzultációs Alapítványnál és az Autizmus Alapítványban dolgozott pszichológusként, a Nemzeti Közlekedési Hatóság pszichológusaként alkalmassági vizsgálatokat végzett. Oktató és kutatómunkát jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzi egyetemi adjunktusként.

Évek óta tart pszichológiai konzultációt a Honvédkórház Alvásterápiás és Diagnosztikai Központjában, valamint a Somnocenter Alvászavar Központban. Segítő munkája középpontjában elsősorban az alvászavarok hátterének feltárása és komplex pszichológiai kezelése áll. Hiszi, hogy az egyén szükségleteire hangolt, alapos feltáró munka a megfelelő és gyors kezelés titka.

TANULMÁNYOK, VÉGZETTSÉG:

2018 – 2022

 • SOTE, Neuropszichológus szakpszichológus képzés, szakpszichológus jelölt (Szakdolgozat: Stroke-ot átélt afáziás személy neuropszichológiai rehabilitációja, Témavezető: Takács Mária)

2016 – 2020

 • PTE, Bölcsészettudományi Kar, Evolúciós és Kognitív Doktori Iskola, doktori fokozat (Cím: Az emlékezeti befolyásolhatóság kognitív és individuális faktorai. Cum laude, 2020. június 9. Oklevél száma: P85A 002667)

2006 – 2009

 • ELTE-PPK Kognitív Pszichológia Doktori Iskola, abszolutórium

2001 – 2007

 • ELTE-TÁTK, okleveles politológus (Szakdolgozat: A feminizmus helye a magyar politikai rendszerben, témavezető: Dr. Vasali Zoltán)

2000 – 2006

 • ELTE-PPK, okleveles pszichológus (Szakdolgozat: Emlékezet és Tudatosság autizmusban, témavezető: Dr. Győri Miklós, Dr. Kónya Anikó)

1993 – 1997

 • Deák téri Evangélikus Gimnázium, érettségi

TOVÁBBKÉPZÉS, EGYÉB TANULMÁNYOK:

2022 –   VIKOTE – CBT konzultáns képzés – CBT konzultáns jelölt

2015      Rorschach szakmai továbbképzés. Kurzusgazda: Dr. Szakács Ferenc

2009      Woodcock—Johnson Kognitív Képességek Tesztje akkreditált képzés, oklevél

2008      Autizmus Alapítvány, ADOS kurzus, akkreditált tanfolyam

2005      Autizmus Alapítvány, pervazív fejlődési zavarok, akkreditált tanfolyam, oklevél

 

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter