Ébrenmaradási képesség tesztAz éberség vizsgálata

Az ébrenmaradási képesség teszttel az éberséget vizsgáljuk, azaz, hogy a beteg egy végigaludt éjszakát követően, napközben egy az alváshoz ideális környezetben mennyi ideig képes ébren maradni.

Alkalmazás

Az ébrenmaradási teszttel a veszélyes és folyamatos figyelmet igénylő munkakörökben dolgozóknál ellenőrizhető, hogy a szükséges ideig fenn tudják-e tartani a kívánt fokú éberséget és figyelmet. A teszt egészséges emberek alváskésztetésének megállapítására is alkalmas, ezért bizonyos veszélyesnek nyilvánított munkakörök (pl.: ipari járművezető, pilóta, kamionvezető) betöltéséhez gyakran alkalmazzák.

Hol és hogyan?

A nappali vizsgálatot alvászavar központjainkban, legtöbbször az egyéjszakás poliszomnográfiás vizsgálatot követően végezzük. Az alváslátencia teszt három-négy, 40 perces  vizsgálatból áll, melyeket a nap folyamán egymást követően, 2 óránként megismételünk. A poliszomnográffal végzett vizsgálat közben a vizsgált személy egy elsötétített, csendes szobában pihen, és a kapott utasításnak megfelelően, megpróbál ébren maradni.

Jelentkezzen online

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter