Többszörös alváslatencia-tesztAz aluszékonyság vizsgálata

Az alváslatencia teszttel az aluszékonyságot vizsgáljuk, azaz, hogy a beteg napközben, egy az alváshoz ideális környezetben képes-e elaludni, s ha igen, mennyi idő alatt alszik el. A vizsgálat azt is megmutatja, hogy az alvással töltött idő alatt hogyan váltakoznak a felszínesebb alvás (REM) és a mélyebb alvás (non-REM) fázisai.

Alkalmazás

A többszörös alváslatencia tesztet elsősorban a narkolepszia diagnózisának alátámasztására és a gyógyszeres kezelés eredményességének vizsgálatára használjuk. Segítségével vizsgálhatók a narkolepszia jellemző tünetei, az úgynevezett nappali „REM-fázis betörések”, illetve az előző esti alvás pihentető hatása.

Hol és hogyan?

A nappali vizsgálatot alvászavar központjainkban, legtöbbször az egyéjszakás poliszomnográfiás vizsgálatot követően végezzük. Az alváslatencia teszt három-négy, 40 perces  vizsgálatból áll, melyeket a nap folyamán egymást követően, 2 óránként megismételünk. A poliszomnográffal végzett vizsgálat közben a vizsgált személy egy elsötétített, csendes szobában pihen, és a kapott utasításnak megfelelően, megpróbál elaludni.

Jelentkezzen online

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter