Alvászavar kezelése fényterápiávalA fénypótlás megszüntetheti az alvászavart

A fény az élet és az egészség egyik legfontosabb forrása.  Hiánya az arra érzékenyeknél könnyen vezethet alvászavarhoz.

A természetes napfény, anélkül, hogy közvetlenül észlelnénk, óriási hatással van a szervezetünkre. Szabályozza az alvás-ébrenlét ritmusát, a vérnyomást és az anyagcserét. A fény nagyban befolyásolja továbbá a hormonrendszer és az immunrendszer működését, fokozza a méregtelenítő mechanizmusokat. Napjainkban nem csupán az őszi-téli időszakban jutunk az egészségünk fenntartásához szükségesnél jóval kevesebb fényhez, hanem jóformán egész évben.

Ha a szervezetünket nem kellő mennyiségben, vagy rendszertelenül éri a napfény, belső biológiai ritmusunk elcsúszhat az alvás-ébrenlét tényleges ritmusától, az úgynevezett cirkadián ritmustól, s nem akkor leszünk álmosak, amikor aludni szeretnénk.

Ha ez huzamosabb ideig fennáll, alvászavarhoz vezethet, aminek a következtében fellépő kimerültség, fáradtság, figyelemzavar, magas vérnyomás jelentősen megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

fenyterapia_hasznalat_kozben_ffi_a_szgep_elott_rgb

Hogy megelőzzük vagy meggyógyítsuk a fény hiányából fakadó betegségeket, pótolnunk kell a fényt. Erre azonban nem alkalmas bármilyen fényforrás, hanem egy különleges fénytartományt is tartalmazó, speciális lámpa szükséges, amely már egyszeri 15-30 perces használatot követően jelentősen javítja a kedélyállapotot. Megfelelő használatához azonban feltétlenül vegyük igénybe neurológus, alvásszakértő orvos segítségét, hiszen csak meghatározott fényerősségű és időtartamú kezeléssel állítható vissza az alvás-ébrenlét megfelelő ritmusa.

A fényterápia különösen jótékony hatású a több műszakban dolgozók esetében, akik a speciális fénypótlás segítségével sokkal könnyebben tudják hozzászoktatni a szervezetüket a megváltozó alvás-ébrenlét ritmushoz.

A fényterápiának, azon túl, hogy megszünteti az alvászavart,  számos további jótékony hatását is tapasztalhatjuk: erősíti az immunrendszert, stabilizálja a vérnyomást, segíti a hormonrendszer kiegyensúlyozott működését.

A fényterápiáról bővebben itt tájékozódhat.

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter