Szakrendelés az alvászavarok kezeléséreKonzultáció, kontroll, beteggondozás és terápia

Első konzultáció és állapotfelmérés
A gyógyulás itt kezdődik

Alvásszakértő orvosunk kikérdezi az alvását-ébrenlétét érintő panaszairól és az általános egészségi állapotáról. Mindezek ismeretében javaslatot tesz a szükséges alvásvizsgálatra.

Jelentkezés az első konzultációra

Alvászavarok, teljeskörű orvosi ellátását végezzük: a szűréstől, a diagnosztikán át a terápiás gondozásig. Központjainkban alvási apnoé, inszomnia, narkolepszia, mozgászavarok, egyéb nehéz és ritka alvásbetegségek kezelése zajlik.

Első szakorvosi konzultáció és állapotfelmérés

Az alvászavarok okainak feltárása a szakorvosi konzultációval kezdődik. Itt alvásszakértő orvosunk megismeri az alvását és az ébrenlétét érintő panaszait, továbbá az általános egészségi állapotát. Az adatok ismeretében teszünk javaslatot a szükséges alvásvizsgálatra. A személyre szabott terápia érdekében előfordul, hogy több alvásvizsgálatra is szükség lehet.

Jelentkezzen az első konzultációra

Műszeres szakorvosi kiértékelés és terápiás javaslat készítése

Egy átlagos alvásvizsgálat során, megközelítőleg 1000 nyomtatott oldalnak megfelelő mennyiségű különféle adatot gyűjtünk össze alvásáról, és szervezete alvás közbeni élettani folyamatairól. A rögzített adatokat szakorvosunk elemzi és értékeli. Alvásszakértőnk a kapott eredmények ismeretében megállapítja, hogy melyik alvászavar áll a tünetek mögött, majd javaslatot tesz a megfelelő terápiára. Hogy Ön a diagnózist követő legrövidebb időn belül visszakaphassa az egészséges, pihentető alvás élményét.

Az alvászavarok túlnyomó többsége eredményesen kezelhető gyógyszerrel, pszichoterápiával, gyógyászati segédeszközök használatával (CPAP, BiPAP) és fényterápiával.

Gyógyszerfelírás gondozott beteg számára

Korábban gondozásba vett betegeink számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy a folyamatos gyógyszerrel való ellátás érdekében – előzetes időpont egyeztetést követően – szakorvosainkhoz fordulhassanak.

Kontroll vizsgálatok, gondozás

A tartós kezelést igénylő alvászavarok esetében folyamatosan nyomon követjük, hogy a szervezete hogyan reagál az alkalmazott terápiára. Ilyenkor további műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a kezelés hatékonyságát. Kontroll vizsgálataink keretében a légsínterápiás készülék beállításait is rendszeresen ellenőrizzük, hogy az mindig az Önnek leginkább megfelelő nyomást biztosítsa.

 • Milyen esetekben javasolt a szakorvosi konzultáció?

  Ha nappal annak ellenére folyamatosan fáradtnak, kialvatlannak, dekoncentráltnak, ingerültnek érzi magát, hogy átaludta az éjszakát, és ezek a tünetek 30 napig vagy annál tovább fennállnak, alvása nagy valószínűséggel zavart szenved. Ez már kóros jelenség, amivel minden esetben alvásszakértő orvoshoz kell fordulni.

 • Milyen szakorvosok dolgoznak a SomnoCenter Budapest Alvászavar Központban?

  Interdiszciplináris megközelítése zajlik a problémának, azaz neurológus, tüdőgyógyász és füll-orr gégész orvos, valamint szomnológus, azaz alvásszakértő licencvizsgával rendelkező orvos együtt dolgozik központunkban. Büszkék vagyunk rá, hogy nálunk dolgoznak azok a szakorvosok, akik az országban alvászavarokkal a legrégebb óta foglalkoznak hazánkban.

 • Mi történik az első alkalommal?

  Miután online vagy telefonon előzetesen bejelentkezett a konzultációra, itt találkozik első alkalommal alvásszakértő orvosunkkal. Az általában félórás megbeszélésen szakorvosunk részletesen kikérdezi az alvás közben, illetve a nap folyamán észlelt tüneteiről, egészségi állapotáról (vérnyomásáról, ismert betegségeiről, egyéb egészségügyi kórtörténetéről) és az életmódjáról. Az első konzultáció így tehát egy minden részletre kiterjedő elbeszélgetést jelent.

 • Mikor következik a műszeres vizsgálat?

  Miután alvásszakértőnk részletesen megismerte a panaszait és az egészségi állapotát, meghatározza, hogy alvászavara okának feltárásához melyik típusú műszeres vizsgálatra lesz szükség. A szakasszisztensi felügyeletet igénylő műszeres vizsgálatokat minden esetben az alvászavar központban végezzük. A szakasszisztensi felügyeletet nem igénylő vizsgálatok pedig az Ön otthonában is elvégezhetők.

 • Az első konzultációt követően minden esetben szükséges a műszeres vizsgálat?

  Noha az állapotfelmérés az esetek legnagyobb többségében a műszeres vizsgálat szükségességét eredményezi, előfordul, hogy a panaszok és a kapott információk birtokában szakorvosunk nem a műszeres vizsgálatot, hanem életmódváltást, speciális alvásjavító módszereket vagy további, egyéb szakorvosi vizsgálatot javasol.

 • Abban az esetben is kérhetek műszeres alvásvizsgálatot, ha azt a szakorvos nem javasolja?

  Amennyiben úgy érzi, hogy függetlenül a szakorvosi javaslattól, csupán egy vagy több műszeres alvásvizsgálat nyugtatná meg, azt alvásszakértőnktől az első konzultáción kérheti.

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter