Fül-orr-gégészetAz egészséges és szabad légutakért

Budapesti alvászavar központunkban alvásfüggő légzészavarokkal, horkolással kapcsolatos fül-orr-gégészeti kivizsgálással, horkolásgátló műtéti beavatkozásokat alátámasztó műszeres diagnosztikai vizsgálatokkal, rádiófrekvenciás beavatkozásokkal, valamint teljes fül-orr-gégészeti kivizsgálással és kezelésekkel várjuk kedves Pácienseinket.

Fül-orr-gégészeti konzultáció és vizsgálat

Az alvászavar központunkban végzett 15 perces szakorvosi konzultáció után szakorvosunk 15 perces eszközös alapvizsgálatot végez, melynek során felszíni érzéstelenítést (kb. 5 ml Tetracain-novorin oldattal, vagy gépi porlasztóval) követően orrtükrözést majd orrendoszkópiát (fényforrással működő endoszkópos teljes orrvizsgálat) végez. Ezután a szájüreg, a garat és a gége vizsgálata következik, majd a kivizsgálást mikroszkópos fülvizsgálat, végül tájékozódó hallásvizsgálat zárja.

Jelentkezzen online

Szédülés kivizsgálás – Otoneurológiai vizsgálat

A 15 perces eszközös alapvizsgálatot szükség esetén kiegészítheti a további 10-15 percet igénybe vevő otoneurológiai vizsgálat, melynek célja az egyensúlyszerv működésének vizsgálata. A vizsgálat során a testtartás  változásait, illetve különböző mozgásokat figyelünk meg (állás és járás vizsgálat, szemmozgás vizsgálata, orr-ujjhegy próba,  fejrázás-teszt, agyideg vizsgálat).

Jelentkezzen online

Jóindulatú bőrelváltozások hegmentes eltávolítása

Bizonyos jóindulatú bőrelváltozások, mint az orron, az arcon és a nyakon elhelyezkedő szemölcsök, bőrfüggelékek, fibrómák (jóindulatú kötőszövet daganatok), az öregkori bőrelváltozások, rádiófrekvenciás beavatkozás során metszés nélkül eltávolíthatók. A beavatkozást követően 7-10 nap után várható a teljes hegmentes gyógyulás.

Jelentkezzen online

Orrdugulás tartós kezelése, radiofrekvenciás alsó orrkagyló kezelés

Alsó kagyló méretének tartós csökkentése radiofrekvenciás bipolaris tűvel, vágás nélkül, helyi érzéstelenítésben. A beavatkozás kb. 15-30 percet vesz igénybe.

Jelentkezzen online

Orrvérzés végleges elállítása

Helyi érzéstelenítést követően a jól lokalizálható, visszatérő vérzést okozó ereket rádiófrekvenciás eszközzel koaguláljuk, komolyabb nyálkahártya károsodás nélkül elzárjuk. A beavatkozást szükség esetén endoszkópos úton végezzük el.

Jelentkezzen online

Horkolást gátló lágyszájpad-kezelés, szükség szerint uvulopalatoplasztikával

A rádiófrekvenciás beavatkozás során, helyi érzéstelenítést követően a lágyszájpadot több helyen hegesítjük-merevítjük, esetleg az uvula (nyelvcsap, a szájpadlásról lelógó szövetrész) egy részét eltávolítjuk.  A műtét minimálisan invazív (a testbe vágás vagy szúrás által behatoló) beavatkozás, ami kevés fájdalommal és gyors gyógyulással jár. Mivel a  horkolást több garati képlet (és nem csak a lágyszájpad) is okozhatja, a legjobb eredmény eléréséhez a műtét előtt a horkolást okozó garati képlet azonosítása szükséges. Ezért a beavatkozás előtt minden esetben teljes körű műszeres és endoszkópos alvásvizsgálatot javasolunk. A horkolás csökkenése és/vagy megszűnése a beavatkozás után körülbelül 6 héttel várható, de előfordulhat, hogy 2-3 kezelés is szükségessé válhat.

Jelentkezzen online

Alvás alatti endoszkópiás vizsgálat

Az alvás alatti endoszkópia egy olyan kamerás-endoszkópos vizsgálat, ami a beteg alvása alatt történik akkor, amikor ténylegesen horkol vagy légzéskimaradást produkál. Ez egy gyógyszerrel létrehozott altatás, mely az alvásnak azt a fázisát tükrözi, amikor valóban horkolások és légzéskimaradások jönnek létre.  A vizsgálati idő körülbelül 15-20 perc, miután 1-2 órás ébredezést követően a beteg az otthonába távozhat.  A vizsgálattal az éber állapothoz képest sokkal pontosabban megállapítható, hogy mitől horkol a beteg, vagy éppen mi okoz elzáródást a garatban, így a későbbi műtét is sokkal precízebben tervezhető, egyénre szabható.

A vizsgálat európai szakmai ajánlás részeként minden műtét előtt elvégzendő.

Jelentkezzen online

Gyógyszerfelírás gondozott beteg számára

A korábban gondozásba vett Pácienseink számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy a folyamatos gyógyszerrel való ellátás érdekében – előzetes időpont egyeztetést követően – szakorvosainkhoz fordulhassanak.

Kontroll vizsgálatok, gondozás

A tartós kezelést igénylő fül-orr-gégészeti megbetegedések esetében folyamatosan nyomon követjük, hogy a Páciensünk szervezete hogyan reagál az alkalmazott terápiára.

Jelentkezzen online

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter