COVID-19

Tájékoztató koronavírus járvány alatti szolgáltatásainkról

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

Kedves Betegeink!

Az új koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetben mi, a SomnoCenter Alvászavar Központ vezetősége és szakemberei eltökéltek vagyunk abban, hogy mindent megtegyünk betegeink biztonsága és a már megszokott magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében.

Kiemelten fontosnak tartjuk működésünk fenntartását, hogy a panaszos új-, és a már gondozott, terápiás kezelés alatt álló betegek ellátását is folyamatosan biztosítani tudjuk.

Ehhez fokozott óvintézkedéseket – folyamatos hagyományos és UV-C ózonos fertőtlenítést – vezettünk be, amelyek betegeinket és dolgozóinkat is védik a járvány okozta esetleges megbetegedéstől.

Ezen intézkedések meghozatala során a nemzetközi, nagy szakmai társaságok, alapvetően az Amerikai Alvástársaság (American Academy of Sleep Medicine), illetve a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság ajánlásait vettük figyelembe, hogy betegeink jelen körülmények mellet is megkaphassák a szükséges ellátásokat az alvászavaraikkal kapcsolatos problémáikra.

A központjainkban végzett járóbeteg ellátás igénybevételének feltételei a következők:

  • Megérkezésekor a betegnek és esetleges kísérőjének nem lehet semmilyen légúti vírusfertőzésre utaló tünete, valamint közvetlen, otthoni környezetében sem lehet koronavírussal fertőzött beteg kontakt, továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott, aktuális kérdőíves szűrést dokumentáltan elvégezzük, amely alapján kizárható legyen a vírusfertőzés fennállásának a lehetősége.
  • A járvány ideje alatt kérjük nélkülözzék a kísérővel történő megjelenést, és a vizsgálatokra egyedül érkezzenek meg a központba. Amennyiben ez elkerülhetetlen, kísérője csak a főbejáratig kísérje, valamint gyermekek és felügyelet alá vont személyek legfeljebb 1 fő kísérővel érkezzenek. Ebben az esetben a kísérőnek is meg kell felelnie minden látogatásra vonatkozó feltételnek.
  • A központba való belépéskor kérjük fertőtlenítse kezét és viseljen védőmaszkot. Erre a célra megfelel a három rétegű orvosi szájmaszk, a mosható textilmaszk, és a zárt N95-ös maszk is. Az FFP2 és az FFP3 maszk használatát kérjük mellőzzék, mert az azokon lévő kilégzőszelepen keresztül a kilélegzett levegő szűrés nélkül a környezetbe jut, így dolgozóinkat potenciálisan megfertőzhetik. Abban az esetben, ha nincs saját szájmaszkja, térítés ellenében biztosítunk egyet.
  • Amennyiben megérkezése előtt légúti betegség tüneteit érzékeli magán (láz>38°C, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy annak gyanúja merül fel, kérjük halassza el látogatását és kérjen új időpontot, egyúttal telefonon értesítse háziorvosát!
  • A járvány idején a megelőzés kiemelt fontosságú, ezért kérjük, hogy fokozottan ügyeljen a személyes higiéniára: használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt és ha nem muszáj, ne érintkezzen másokkal, mindig és mindenkivel tartson legalább 2 méter távolságot.
  • A hatósági rendelkezés értelmében az éjszakai alvásvizsgálatra 19 és 20 óra között érkezzen központunkba.

Intézkedéseink a fertőzés megelőzését, betegeink és személyzetünk védelmét, intézetünk zavartalan működését szolgálják.

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket! Köszönjük, hogy vigyáznak dolgozóinkra, hogy mi is vigyázhassunk az Önök egészségére!

SomnoCenter Alvászavar Központok vezetősége és dolgozói

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel