Aktuális

Tájékoztató koronavírus járvány alatti szolgáltatásainkról

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

Nyitva vagyunk

A koronavírus járvány hatósági korlátozásai alatt is NYITVA vagyunk, várjuk betegeinket napközben szakorvosi konzultációra, és a bentalvásos vizsgálatokat is zavartalanul végezzük, de betegeinknek este 19.00 és 20.00 óra között kell megérkeznie az előjegyzett alvásvizsgálatra!

Az új koronavírus miatt kialakult, COVID-19 járvánnyal sújtott helyzetben mi, a SomnoCenter Alvászavar Központ vezetősége és szakemberei eltökéltek vagyunk abban, hogy mindent megtegyünk betegeink biztonsága és a több év alatt kialakított magas színvonalú ellátás folytatása érdekében, hogy panaszos új-, és gondozott, terápiás kezelés alatt álló betegekeink megkaphassák a számukra fontos szakorvosi gondozást.

Fokozott óvintézkedések mellett dolgozunk

Alvászavar központjaink elsősorban alvászavarok kezelésére szakosodott egészségügyi intézmények, amelyekben a többszakmás intézményekkel, kórházakkal ellentétben nem kezelünk COVID-19 betegeket, és az ahhoz kapcsolódó tüneteket, betegségeket sem, továbbá rendelőink „családias” méretei miatt nálunk egyszerre kis számú beteg fordul meg, ezért alacsonyabb a koronavírus behurcolásának, és az azzal való érintkezésnek a lehetősége is. Az alvásvizsgálatokat egyágyas, egymástól elkülönített szobákban végezzük, és a prémium és VIP ellátási szintekhez kizárólagos használatú fürdőszoba tartozik! Mindezeken felül fokozott óvintézkedéseket vezettünk be – a gyakori vegyszeres felületfertőtlenítés mellett a budapesti központban UV-C fényű germicid lámpát és ezzel előállított ózonos fertőtlenítést is alkalmazunk, amelyek betegeinket és dolgozóinkat is hatékonyabban védik a járvány okozta esetleges fertőződéstől.  

Járványügyi óvintézkedéseink meghozatala során a nagy külföldi szakmai társaságok, alapvetően az Amerikai Alvástársaság (American Academy of Sleep Medicine), illetve a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság alvásmedicínában alkalmazandó, a koronavírus járványra vonatkozó biztonsági ajánlásait vettük figyelembe.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében az alábbiakat tesszük: Központjainkban rendszeresen, naponta többször fertőtlenítjük a közös használatú helyiségek felületeit. Az alvószobákat használat előtt alaposan kitakarítjuk és fertőtlenítjük kórházi fertőtlenítő tisztítószerekkel, és a budapesti központban ezt követően még UV-C lámpával 30 percen keresztül bevilágítjuk. Az UV-C fény elpusztítja a kórokozókat, beleértve a koronavírust is. A lámpa által előállított ózon szintén erős fertőtlenítő hatású gáz, amely a szoba levegőjében fejti ki hatását.

Az alvószobában UV-C lámpát is alkalmazunk a kórokozók elpusztítására
UV-C fénnyel tovább fokozzuk a fertőtlenítő takarítás hatékonyságát

Az ágyneműket fertőtlenítő mosással tisztítjuk, és használat előtt több napig tároljuk. A személyzet és a betegeink számára kötelező érvényű az orrot és a szájat egyidejűleg eltakaró arcmaszk folyamatos viselése. Ha esetleg nem lenne valakinek saját arcmaszkja, költségtérítés ellenében biztosítunk egyet a tartózkodás idejére.

Személyzetünk is felkészült a védekezésre

A testközelséget igénylő egészségügyi vizsgálatok során munkatársaink FFP2-es maszkot viselnek, illetve szükség szerint plexi leheletvédő falat, vagy maszkot alkalmazunk. Munkatársainkat beoltották az egészségügyi dolgozók oltási kampányában, ezért már mindannyian rendelkeznek védettséggel a koronavírus ellen!Dolgozóinkat beoltották COVID-19 vakcinával

Szigorú ellenőrzés belépéskor

A központjainkba érkező munkatársaink és betegeink hőmérsékletét a belépéskor hőmérővel ellenőrizzük, betegeinkkel kitöltetjük a hatályos COVID-19 szűrőkérdőívet. Akinek bármilyen légúti fertőzésre utaló tünete van, nem tartózkodhat a központjainkban. Belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő szer alkalmazása.

Az alvásfüggő légzészavarok terápiás készülékeinek felületét orvosi műszer-fertőtlenítővel fertőtlenítjük, a tartozék orr-maszkokat, légzőköröket használat előtt Sekusept kórházi fertőtlenítőszerbe áztatva fertőtlenítjük. Ha az egyéni körülmények, vagy az aktuális COVID-19 járványügyi helyzet úgy igényli, a nagyobb betegbiztonság érdekében negatív eredményű koronavírus PCR tesztet kérhetünk a diagnosztikai vizsgálat, vagy a terápiabeállítás elvégzésének feltételéül!

Amennyiben további felvilágosítást szeretne az érvényben lévő járványügyi szabályainkról, vagy intézkedésinkről, kérem hívja telefonon munkatársainkat a 06 20 344 3434 számon!

Járványügyi feltételek betegeink részére

A központjainkban végzett járóbeteg ellátás igénybevételének feltételei a következők:

  • Megérkezésekor a betegnek és esetleges kísérőjének nem lehet semmilyen légúti vírusfertőzésre utaló tünete, valamint közvetlen, otthoni környezetében sem lehet koronavírussal fertőzött beteg kontakt, továbbá a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott, aktuális kérdőíves szűrést dokumentáltan elvégezzük, amely alapján kizárható legyen a vírusfertőzés fennállásának a lehetősége.
  • A járvány ideje alatt kérjük nélkülözzék a kísérővel történő megjelenést, és a vizsgálatokra egyedül érkezzenek meg a központba. Amennyiben ez elkerülhetetlen, kísérője csak a főbejáratig kísérje, valamint gyermekek és felügyelet alá vont személyek legfeljebb 1 fő kísérővel érkezzenek. Ebben az esetben a kísérőnek is meg kell felelnie minden látogatásra vonatkozó feltételnek.
  • A központba való belépéskor kérjük fertőtlenítse kezét és viseljen védőmaszkot. Erre a célra megfelel a három rétegű orvosi szájmaszk, a mosható textilmaszk, és a zárt N95-ös maszk is. Az FFP2 és az FFP3 maszk használatát kérjük mellőzzék, mert az azokon lévő kilégzőszelepen keresztül a kilélegzett levegő szűrés nélkül a környezetbe jut, így dolgozóinkat potenciálisan megfertőzhetik. Abban az esetben, ha nincs saját szájmaszkja, térítés ellenében biztosítunk egyet.
  • Amennyiben megérkezése előtt légúti betegség tüneteit érzékeli magán (láz>38°C, köhögés, légszomj, torokfájás, orrdugulás stb.) vagy annak gyanúja merül fel, kérjük halassza el látogatását és kérjen új időpontot, egyúttal telefonon értesítse háziorvosát!
  • A járvány idején a megelőzés kiemelt fontosságú, ezért kérjük, hogy fokozottan ügyeljen a személyes higiéniára: használja a kihelyezett kézfertőtlenítőt és ha nem muszáj, ne érintkezzen másokkal, mindig és mindenkivel tartson legalább 2 méter távolságot.
  • A hatósági rendelkezés értelmében az éjszakai alvásvizsgálatra 19 és 20 óra között érkezzen központunkba.

Intézkedéseink a fertőzés megelőzését, betegeink és személyzetünk védelmét, intézetünk zavartalan működését szolgálják.

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket! Köszönjük, hogy vigyáznak dolgozóinkra, hogy mi is vigyázhassunk az Önök egészségére!

SomnoCenter Alvászavar Központok vezetősége és dolgozói

 

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel