Egyéb

CPAP készülék tisztítása: mikor és hogyan szükséges?

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

Alvási apnoe szindróma miatt a CPAP-terápia kezdetekor szabályos információdömping zúdul ránk. Ezek közül az egyik legfontosabb a megfelelő használat mellett a CPAP készülék és a kiegészítők tisztítása – mely a jelenlegi koronavírus-járvány idején még fontosabb. Hogyan lássunk hozzá?

Az alvási apnoe szindróma diagnosztizálása után a pozitív légúti nyomást biztosító, ismert nevén CPAP készülék felírása csak az első lépés a páciens számára. A készülék kiváltásakor a szaküzletben ijesztően sok információval hangzik el a használattal és a karbantartással kapcsolatban. Természetes, ha ilyenkor egyes információk elvesznek, ezért most következzen egy rövid összefoglaló a CPAP-készülék és a kiegészítők tisztításával kapcsolatban.

Miért fontos a CPAP-készülék tisztítása?

A tisztítás elmaradásának veszélyei súlyosak is lehetnek: penészlerakódás, bakteriális szennyeződés, kellemetlen szagú maszk, allergiás reakciók, arcüreg- és tüdőgyulladás kockázata, vízkőlerakódás, a készülék élettartamának rövidülése, a garancia elveszítése.

Mikor és hogyan kell tisztítani a CPAP-berendezést?

Kattintson az alábbi linkre:

CPAP készülék tisztítása

 

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel