CPAP készülék tisztítása: mikor és hogyan szükséges?

Alvási apnoe szindróma miatt a CPAP-terápia kezdetekor szabályos információdömping zúdul ránk. Ezek közül az egyik legfontosabb a megfelelő használat mellett a CPAP készülék és a kiegészítők tisztítása – mely a jelenlegi koronavírus-járvány idején még fontosabb. Hogyan lássunk hozzá?

Az alvási apnoe szindróma diagnosztizálása után a pozitív légúti nyomást biztosító, ismert nevén CPAP készülék felírása csak az első lépés a páciens számára. A készülék kiváltásakor a szaküzletben ijesztően sok információval hangzik el a használattal és a karbantartással kapcsolatban. Természetes, ha ilyenkor egyes információk elvesznek, ezért most következzen egy rövid összefoglaló a CPAP-készülék és a kiegészítők tisztításával kapcsolatban.

Miért fontos a CPAP-készülék tisztítása?

A tisztítás elmaradásának veszélyei súlyosak is lehetnek: penészlerakódás, bakteriális szennyeződés, kellemetlen szagú maszk, allergiás reakciók, arcüreg- és tüdőgyulladás kockázata, vízkőlerakódás, a készülék élettartamának rövidülése, a garancia elveszítése.

Mikor és hogyan kell tisztítani a CPAP-berendezést?

Kattintson az alábbi linkre:

CPAP készülék tisztítása

 

Folytassa itt a tájékozódástA Somnocenter kapcsolódó tartalmai

Visszaélnek a SomnoCenter Alvászavar Központ nevével

Felhívjuk pácienseink szíves figyelmét, hogy ismeretlen személyek SOMNIUS EÜ Szolg. Kft, és SOMNUS Eü Szolg. Kft, továbbá SomnoCenter Egészségügyi Szolgáltató Kft nevének felhasználásával valótlan tartalmú megbízási szerződéseket próbálnak megkötni otthon elvégezhető feladatokra, gyors pénzkereseti lehetőséggel.

Többet szeretne tudni az alvászavarokról? Használja keresőnket!

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter