Ha semmi sem működik, feküdjünk le aludni! – Iványi Orsolya Dr. Dombóvári Magdolna szomnológussal beszélgetett

„Keveset beszélünk a változókori alvászavarról, pedig a menopauza pszichés tünetei közé tartozik és jelentősen megkeseríthetik az életünket. Sőt, annyira keveset beszélünk róla, hogy van, aki nem is tudja, hogy ez is menopauza tünet lehet. Szeptemberben egy kutatás során megkérdeztem az olvasóimat, hogy mely menopauza tünet a legzavaróbb, és legnagyobb meglepetésemre nem a hőhullám jött ki elsőnek, hanem az alvászavar”- írja Iványi Orsolya.

„Ha egészséges és eredményes életet szeretnénk élni akkor a megfelelő étrend, elegendő mozgás, minőségi alvás, stresszmentesítés az alapok: tulajdonképpen ennyi a hosszú élet titka, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a tudományt, persze ezek 40 felett egyre több erőfeszítést igényelnek.

Eddigi életem során nem igazán volt problémám az alvással, én is az a típus voltam, aki elintézte azzal az alvást korábban, hogy majd alszom a sírban, nem igazán figyeltem oda arra, hogy mennyit alszom és hogyan. Ráadásul éjszakai bagoly révén, évekig az volt a normális, hogy 2 körül feküdtem le. De viszonylag könnyen és gyorsan elaludtam és sokat is tudtam aludni. Így annyira nem is mélyedtem el a témában, de amikor olyan 1 éve elkezdtem hajnalban 3-4 körül megébredni hetente többször, akkor gondoltam, hogy jobban utána nézek, hogy mi is a helyzet a változókori alvászavarral.

Így ellátogattam a Somno Center Alvászavar Központba, beszélgettem szomnológus orvossal és eltöltöttem ott egy éjszakát, hogy megnézzük egy műszeres vizsgálattal, hogyan is alszom. Számomra is érdekes eredmény is jött ki!”

A videó megtekinthető itt:

Folytassa itt a tájékozódástA Somnocenter kapcsolódó tartalmai

Többet szeretne tudni az alvászavarokról? Használja keresőnket!

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter