Életmód

Nyolc órán át sugárzott altatózenét egy brit rádió

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

A BBC brit műsorszolgáltató 3-as rádiócsatornája nyolc órán keresztül sugárzott tudományos alapokon nyugvó altatózenét hallgatóinak. Az adás ezzel felállította az egyetlen zenemű sugárzásának rekordját és az egyetlen zenemű élő sugárzásának rekordját, melyeket a Guinness Világrekordok is hitelesített. – adta hírül a BBC nyomán az MTI.

A Sleep (Aludj!) című altatózene Max Richter zeneszerző nevéhez fűződik, aki külön e célra komponálta az agyhullámokra is jótékonyan ható darabját.  A zeneszerző egy neurológussal, David Eaglemannel konzultálva komponálta a művet, oly módon, hogy az tényleg álomba ringassa a hallgatókat.

Max Richter zeneszerző és egy hat muzsikusból álló zenekar nyolc órán át, megszakítás nélkül játszotta az altatózenét a londoni Wellcome Intézetben, amit a közönség tábori ágyakon hallgatott élőben, amíg álomba nem szenderült. A koncertet otthonukban élvező hallgatókat ugyancsak arra bátorították, hogy aludják végig az előadást. A zeneszerző úgy írta le művét, mint “altatót egy hajszolt világnak”.

A komponista elmondta a BBC-nek, hogy bár ő jó alvó, ami kivételes a mai világban, tisztában van azzal, hogy “egy alvástól megfosztott kultúrában, a határidők állandó szorításában, hajszolt világban élünk”, és olykor nehezen találunk helyet és időt az alvásra.

Hallgasson bele Max Richter Sleep című altatózenéjébe: itt.

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel