Nyolc órán át sugárzott altatózenét egy brit rádió

A BBC brit műsorszolgáltató 3-as rádiócsatornája nyolc órán keresztül sugárzott tudományos alapokon nyugvó altatózenét hallgatóinak. Az adás ezzel felállította az egyetlen zenemű sugárzásának rekordját és az egyetlen zenemű élő sugárzásának rekordját, melyeket a Guinness Világrekordok is hitelesített. – adta hírül a BBC nyomán az MTI.

A Sleep (Aludj!) című altatózene Max Richter zeneszerző nevéhez fűződik, aki külön e célra komponálta az agyhullámokra is jótékonyan ható darabját.  A zeneszerző egy neurológussal, David Eaglemannel konzultálva komponálta a művet, oly módon, hogy az tényleg álomba ringassa a hallgatókat.

Max Richter zeneszerző és egy hat muzsikusból álló zenekar nyolc órán át, megszakítás nélkül játszotta az altatózenét a londoni Wellcome Intézetben, amit a közönség tábori ágyakon hallgatott élőben, amíg álomba nem szenderült. A koncertet otthonukban élvező hallgatókat ugyancsak arra bátorították, hogy aludják végig az előadást. A zeneszerző úgy írta le művét, mint “altatót egy hajszolt világnak”.

A komponista elmondta a BBC-nek, hogy bár ő jó alvó, ami kivételes a mai világban, tisztában van azzal, hogy “egy alvástól megfosztott kultúrában, a határidők állandó szorításában, hajszolt világban élünk”, és olykor nehezen találunk helyet és időt az alvásra.

Hallgasson bele Max Richter Sleep című altatózenéjébe: itt.

Folytassa itt a tájékozódástA Somnocenter kapcsolódó tartalmai

Visszaélnek a SomnoCenter Alvászavar Központ nevével

Felhívjuk pácienseink szíves figyelmét, hogy ismeretlen személyek SOMNIUS EÜ Szolg. Kft, és SOMNUS Eü Szolg. Kft, továbbá SomnoCenter Egészségügyi Szolgáltató Kft nevének felhasználásával valótlan tartalmú megbízási szerződéseket próbálnak megkötni otthon elvégezhető feladatokra, gyors pénzkereseti lehetőséggel.

Többet szeretne tudni az alvászavarokról? Használja keresőnket!

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter