Somno Life - Az alvás magazin

Mitől ernyednek el a garat izmai alvás közben?

Tapasztalt alvásszakértő orvosainkkal és csúcsminőségű alvásvizsgálatainkkal várjuk mindazokat, akik szeretnének újra kipihenten ébredni. Budapesti, pécsi és szegedi alvászavar központjaink valamennyi alvászavarra személyre szabott terápiás megoldást nyújtanak !

A garat izmainak alvás közbeni renyhesége bizonyos mértékig mindenkinél tetten érhető. Ezért a legtöbb alvási apnoe szindrómában szenvedő betegnél további tényezők is szerepet játszanak a garat bezárulásában. Ezek között találjuk a normálisnál kisebb állkapcsot, a nagyméretű nyelvet, a duzzadt mandulát és a légút bejáratát részlegesen eltömítő szöveteket.

A légzéskimaradás gyakran jelentkezik a túlsúlyos emberek körében, mivel az általános vélemény szerint a nyak zsírosabb szövetei befolyásolják a légút méretét és formáját. Néha a fenti körülmények közül egyszerre több is érinthet egyazon személyt. A lefekvés előtt fogyasztott alkohol, altatók és nyugtatók szintén elernyesztik a szóban forgó izmokat, és növelhetik a légút elzáródásának kockázatát. Előfordulhat, hogy egyes alvási apnoés betegek rosszabbul alszanak az altató beszedése után, és ezek a tabletták veszélyesek is lehetnek rájuk nézve, mert csökkenthetik a légzőközpont ingerlékenységét az agytörzsben.

Ajánljuk még: Az alvászavarra jó megoldás az altató?

Hasznosnak találta?Ossza meg ismerőseivel