Ne hagyjuk figyelmen kívül a mindennapjainkat megnehezítő alvási problémákat!

„Nagyon fontos, hogy az alvás pihentető legyen, és ez csak akkor teljesül, ha megfelelő mennyiségű mély alvás van, megfelelő mennyiségű felszínes alvás van, és az álomfázis is jelen van.”

„Ez csak az egészséges alvásban van jelen. A műszeres alvásvizsgálat során azt tudjuk megmutatni, hogy az alvást mi zavarja meg. Van-e a testben valami olyan folyamat, ami a folyamatos alvást megzavarja. Ezekkel a paraméterekkel, amelyeket rögzítünk az egész éjszaka során itt az alvásközpontban, a szakorvos, alvásasszisztens meg tudja mondani, hogy mi történik éjszaka a beteggel, és ennek megfelelően fel tudjuk állítani a diagnózist, hogy milyen típusú alvásbetegséggel állunk szemben” – mondta Koczó Levente, a SomnoCenter Alvászavar Központ vezetője a Kossuth rádió riportjában.

Az alvásproblémák sokszor észrevétlenül válnak a mindennapjaink részévé, mert a kezdetben megjelenő tüneteket a stressznek tudjuk be, vagy annak, hogy éppen rosszul étkeztünk, vagy nem ittunk megfelelő mennyiségű folyadékot, vagy egyszerűen észre sem vesszük, hogy valamilyen gond miatt napról napra egyre fáradtabbak vagyunk.

Ne törődjünk bele ezekbe a kicsinek tűnő, de nagy problémákba! Figyeljünk tudatosabban alvási szokásainkra, ha szükséges, alakítsunk rajtuk, illetve forduljunk minél előbb alvásszakértő orvoshoz, aki segít megtalálni a problémák forrását és meghatározza a megfelelő terápiát. A jó alvás az egészség elengedhetetlen alapköve.

Nehezen tud elaludni? Éjszaka gyakran megébred? Hangosan, horkantással kísérve horkol? Kezelten is magas a vérnyomása? Napközben álmos és fáradékony? Romlott a koncentrációs képessége, esetleg feledékenyebb, ingerlékenyebb az utóbbi időben? 

A SomnoCenter alvásszakértő orvosai által összeállított gyorstesztből megtudhatja, hogy okozhatja-e mindezt alvászavar.

JELENTKEZÉS ALVÁSVIZSGÁLATRA

Folytassa itt a tájékozódástA Somnocenter kapcsolódó tartalmai

Többet szeretne tudni az alvászavarokról? Használja keresőnket!

Melyik vizsgálatra szeretne jelentkezni?

Klikkeljen a részletekért és jelentkezzen online.

Bejelentkezés telefonon

Foglajon időpontot és kérjen részletes tájékoztatást munkaidőben, a központi telefonszámainkon.

Somnocenter